Sari la conținut
Prima pagină » Detalii tehnice

Detalii tehnice

Panouri de paie ideale, cu manevrabilitate ușoară, combinație ușoară la geamuri, uși, înălțime interioară, costuri, etc.

În România, în momentul de față (anul 2023) există cel puțin trei producători de panouri de paie. Chiar dacă aceste panouri au multe elemente în comun,fiecare producător oferă diferite soluții pentru a atrage clienți.

Însă chiar dacă unele soluții au oarece avantaje, s-ar putea să dezavantajeze din alt punct de vedere. De exemplu, panourile personalizate ca și dimensiune, pot fi mai scumpe sau manevrabilitatea acestora poate fi mai greoaie sau doar cu ajutorul utilajelor (camioane, macarale)

Astfel, în cele de mai jos, în ceea ce privește dimensiunile și greutatea panourilor de paie, ne vom referi la cele pe care în decursul anilor, din propria experiență le considerăm cele mai avantajoase, luând în vedere costurile, manevrabilitatea, montajul și finisajul acestora, dar și ușurința obținerii înălțimii interioare prin modul în care se pot combina aceste panouri.

Detalii tehnice

 • Grosime : – 40 cm (42-45 va fi grosimea pereților cu tencuială cu tot)
 • Lățime : – 100 cm
 • Înălțime : 150 cm
 • Greutate : 85-90 kg
 • Pret – 130 euro/panou (actualizat 2023)
 • Manevrabilitate – chiar și manual de către doi bărbați
 • Cât de bine sunt presate, arată și densitatea paielor, 1 mc de perete din panouri de paie prefabricate, cântărind 180 kg
 • . Ca să vă imaginați acest lucru în realitate, gândiți-vă că 5 baloți de paie (deja pe câmp presate destul de bine – 20 kg) sunt presate într-o structură de lemn în care ar intra în mod norma 3 baloți de paie.
 • Rezistența termică a pereților din panouri de paie, prefabricate este de U=0.12 W/m2K
 • izolația fonică de 54 dB.
 • În România există un test „oficial” la INCERC din București în ceea ce privește rezistența la foc al unui perete din baloți de paie, cu structură de lemn, tencuit cu 2 cm de tencuială de lut. Chiar dacă rezultatul a confirmat cifrele obținute de alte teste similare în alte țări (la temperatura de 1090 grade Celsius, structura de lemn a luat foc după 1 oră și 45 minute), actul oficial nu a apărut niciodată. Astfel, panourile fiind mult mai presate, rezistența la incendiu este de 120 minute!
 • Dimensiuni : dacă este necesar, în unele cazuri, se pot face panouri de paie cu dimensiuni personalizate. Se va discuta personal, în funcție de proiect

Firele de paie (mai exact baloții de paie ) sunt atent selectați și verificați ca acestea să fie suficient de uscate și să nu conțină alte materiale vegetale care s-ar descompune ușor, cum ar fi de exemplu fânul

Structura de lemn al acestor panouri de paie este alcătuit din cherestea cu dimensiunile de 10×5 cm („dulapi”). Se folosește lemn uscat, rindeluit și șuruburi de lemn de calitate bună pentru ca la montaj, panourile din paie să se îmbine perfect in evederea evitării punților termice.

Modul.de asamblare al panourilor rezultă o structură autoportantă, astfel nu mai e nevoie de altă structură de lemn sau din alt material.

error

Consideri că-s utile informațiile? Atunci distribuie te rog! Mulțumim!