Sari la conținut
  • de
Prima pagină » Utile » Avantajele unei case cu pereți din panouri de paie prefabricate

Avantajele unei case cu pereți din panouri de paie prefabricate

Dacă ne referim strict la pereți, secretul unei case din baloți de paie constă foarte mult în tipul structurii de lemn (detalii aici) și în presiunea cu care se vor presa paiele în structura de lemn.

Dacă aceste două aspecte sunt rezolvate în mod corect, din start câștigăm multe avantaje (ba mai mult, dacă le neglijăm, riscăm foarte mult să obținem în final o casă plină cu mucegai) :

  • crește rezistența pereților (împreună cu structura de lemn – recomandată cea tip „scară” – obținem pereți autoportanți)
  • crește eficiența termică (mai multe celule mici de aer, termoizolație mai bună
  • scade riscul de a intra rozătoare în pereți (nu au loc)
  • scade riscul de incendiu (cu cât mai bine presate, cu atât mai puțin oxigen pentru alimentarea focului)

Avantajele unei case din panouri de paie sunt multiple și merită analizat acest aspect!

Pornind din aceste fapte cunoscute, unii pasionați de aceste construcții, au început să îmbunătățească și mai mult acest concept. Așa au apărut panourile prefabricate compuse dintr-o structură de lemn și paie presate hidraulic, cu o presiune foarte mare! Așa cum s-a dorit, aceste panouri vin cu câteva avantaje în plus, față de clasicele case din baloți de paie, construite în regie proprie :

  • fiind fabricate în atelier, scurtează foarte mult (2-3 săptămâni) timpul de construcție al construcție
  • fiind presate hidraulic, coeficientul termic este mult mai bun (se construiesc case pasive cu ajutorul lor) : U=0.12 W/m2K
  • pot fi ușor montate de către doi bărbați, în regie proprie, eliminând costurile de manoperă sau riscul de a fi montate greșit de „neprofesioniști”. Un consultant vă poate inițializa ușor – detalii AICI
  • fiind forme foarte netede (față de baloții de paie, atunci când construim cu ele), tencuirea este mult mai rapidă iar cantitativ este necesar de mai puțin material…deci mai ieftin
  • în anul 2023 este mult mai ușor să găsești panouri de paie prefabricate (inclusiv servicii de montare din partea producătorului) decât o echipă de construcții specializată pe casele din baloți de paie.

Știind toate aste, singurul aspect care mai rămâne de analizat este, dacă ai banii necesari pentru achiziționarea numărului de panouri de paie necesare la construirea perețiilor viitoarei tale case. O analiză asupra costurilor am încercat să facem în ACEST ARTICOL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Consideri că-s utile informațiile? Atunci distribuie te rog! Mulțumim!